TopLogo

Потърсете ни за информация  +35956 530 350   info@nestour.com
BG GB TK
FB GP TW

Екскурзия до Будапеща, Прага, Виена и Белград от 589 ЛВ.

Екскурзия до Будапеща, Прага, Виена и Белград от 589 ЛВ.Дати на тръгване

Дата на тръгване: 06/04/2021
Цена: от 589 ЛВ.


Детайли

Екскурзия до Будапеща, Прага, Виена и Белград
6 дни, 5 нощувки,от 529 лв
Екскурзия до Будапеща, Прага, Виена и Белград*06,04,2021
Ден 1
Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч. от ОМВ Санкт Петербург, от София в 07.00ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Пътуване по маршрут София – Пирот – Ниш – Белград - Будапеща. Пристигане в унгарската столица вечерта. Настаняване. Нощувка.
Ден 2
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод : Рибарският бастион със своите седем кули, символизиращи седемте маджарски племена, заселили се в района през 9 век ; църквата „Св Матяш ; верижният мост Сечени – най-красивият над река Дунав в Унгария; Хълма Гелерт с цитаделата, построена като военна крепост от Хабсбургите; площадът на Героите – символ на Будапеща, завършен по време на Милениума ; Парламентът – най-впечатляващата сграда в страната с 365 кули, 10 двора, 27 порти, 29 стълбища и 691 стаи ; бул „Андраши“, на който се намира красивата сграда на Операта ; базиликата „Св. Стефан“, посветена на първия унгарски крал и пазеща неговата дясна мумифицирана ръка. Свободно време. Туристическа програма по желание: Разходка с корабче по р. Дунав (около 1 час) с включени парче торта и чаша шампанско. По време на круиза се откриват впечатляващи панорамни гледки към основните забележителности на града. Отпътувaне за Прага в 14:00 ч. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.
Ден 3
Закуска. Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод (около 3 ч.): Пражки Храд (замък) – бивша резиденция на князе и крале, съхраняващ кралските съкровища на Бохемия, а днес седалище на чешкия президент. Тук се срещат почти всички архитектурни стилове от последното хилядолетие. Комплексът включва катедрала „Св Вит“ – виден пример за готическа архитектура, съдържаща гробниците на няколко крале на Бохемия и римски императори ; романската базилика „Св. Георги“, Страховския манастир, няколко дворци, красиви градини и отбранителни кули. Няма да пропуснем и известната Златна улица с дома на Франц Кафка - един от най-значимите немскоезични писатели на 20 век. Разходката ни ще продължи към Мала страна, където се намира бароковата църква „Св. Николай“ – една от най-посещаваните забележителности в столицата. Ще преминем и през Карловия мост – най-красивият над река Вълтава в Прага, свързващ Мала Страна и Старе место. Туристическата програма приключва именно в Старе место - старият градски площад със световноизвестния Астрономически часовник Орлой, Тинската катедрала, църквата „Св. Николай" , Националната галерия и паметника на Ян Хус. Свободно време.
Туристическа програма по желание: Разходка с кораб по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (продължителност 2 часа).
Нощувка.
Ден 4
Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (около 3 часа) – Кръговият булевард „Рингщрасе“ – построен, за да замени градските укрепителни стени, Дантелената църква, Университета, Кметството – една от най-впечатляващите неоготически сгради в страната, седалище на градската администрация, Императорския театър, Парламента, построен през 19 век от Теофил Хансен в гръцки Възрожденски стил, Площад Мария Терезия с Природонаучния музей и Музея за История на изкуството, Дворецът Хофбург – зимната резиденция на Хабсбургите, Виенската опера – едно от най-значимите музикални средища в Европа, бароковата църква „Св. Карл“, Пратера – увеселителен парк известен с един от символите на австрийската столица - Виенското колело, Международния център – комплекс от сгради, в който е разположен част от филиала на ООН във Виена, къщата на Фриденсрайх Хундертвасер – ексцентрична жилищна сграда с асиметрични очертания по фасадата, множество цветове и различни по големина прозорци.
Пешеходна разходка в центъра на града – Дворецът Хофбург с Националната библиотека, Императорските апартаменти, Императорската съкровищница, Музея на Сиси, емблематичнит площад Грабен, Чумната колона, издигната в края на 17 век, след тежката епидемията през 1679 г., църквата „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – символ на страната и една от най-големите забележителности във Виена, търговската улица „Кертнерщрасе“. Туристическа програма по желание: Посещение на двореца Шонбрун с местен екскурзовод (около 1 час) – лятната резиденция на Хабсбургите. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Виена.
Ден 5
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време във Виена. Отпътуване за Белград около обяд. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.
Ден 6
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Белград - Народното събрание (Скупщина), Площадът на републиката, улица „Княз Михайло“. Свободно време. Отпътуване за България около обяд. Пристигане в София вечерта.
Пакетните цени включват:
Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Виена
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод
Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод
Пешеходна разходка с местен екскурзовод във Виена
Пешеходна разходка в Белград
Водач от България по време на цялото пътуване
Пакетните цени не включват:
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Разходка с кораб по река Дунав с включени парче торта и чаша шампанско
Допълнителни екскурзии
Кораб по река Дунав с включени парче торта и чаша шампанско - 39 лв на човек
Кораб по река Вълтава с включен обяд на блок маса - 45 лв на човек
Посещение на Шонбрун с местен екскурзовод - 50 лв на човек, за деца до 11,99 г. - 25 лв
Информация за туристическия пакет
Условия за записване и плащане при стандартни цени:
30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.
Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:
Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.
Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 40 човека.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта
Визов режим: няма изисквания за визи.
Туристическа градска такса: 0,50 евро на стая на ден в хотел 1*/ 2*; 0,25 евро на стая на ден в апартамент 1 и 2 ключа (местна категоризация); 1,50 евро на стая на ден в хотел 3*; 0,50 евро на стая на ден в апартамент 3 ключа (местна категоризация); 3 евро на стая на ден в хотел 4*; 1 евро на стая на дена в апартамент 4 ключа (местна категоризация); 4 евро на стая на ден в хотел 5*. Заплаща се на място на рецепция в хотела при настаняване.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия,  смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 2 нощувки се ползват 2 закуски, 2 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

Запитване за екскурзия

Име*:
e-mail *
Телефон *
Коментар *
 
* полет от София
 
* полет от Истанбул
Въведете кода *
 
       НАШИ  ПАРТНЬОРИ