TopLogo

Потърсете ни за информация  +35956 530 350   info@nestour.com
BG GB TK
FB GP TW

По земите на ДЕВА МАРИЯ: от 220 ЛВ.

По земите на ДЕВА МАРИЯ: от 220 ЛВ.Детайли

По земите на ДЕВА МАРИЯ:
Кушадасъ – дома на Дева Мария – Ефес – Памуккале

4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна 

1-ви ден 26.04.2019 г. - петък:
Отпътуване в 02.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване през ГКПП М.Търново - Дерекьой. Пътуване през Турция – преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море. Почивки по пътя. Пристигане в Кушадасъ – един от най-красивите курорти на турското егейско крайбрежие. Настаняване в хотел 3/4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден 27.04.2019 г. - събота:
: Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащане еднодневна екскурзия до природния феномен Памуккале. Разглеждане на античния град Хиераполис и Памуккале. Тектоничните движения в падината на река Мендерес създават множество земетресения, в следствие на които се получават множество минерални извори, съдържащи голямо количество варовик – така се е образувал Памуккале. Природния феномен има ослепителна белота и оттам идва и името на Памуккале - "замък от памук". Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената). Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт на света. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден 28.04.2019 г. - неделя:
Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия до Ефес, храма на Артемида и дома на Дева Мария. Отпътуване и разглеждане на Ефес – един от най-известните градове на античността. Разгледане на храма на Артемида – едно от чудесата на света. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си.
След обед  свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на християнското селце Шириндже, което наподобява българско възрожденско село и където може да опитате плодово вино и домашни гозби или по желание и срещу доплащане посещение на шопинг център в Сьоке. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден 29.04.2019 г. - понеделник:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Почивка по пътя.  Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на ГКПП М.Търново-Дерекьой и преди и около полунощ пристигане в Бургас и Варна.

тръгване: от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 220.00 лв. 228.00 лв. 235.00 лв. 249.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 190.00 лв. 198.00 лв. 205.00 лв. 219.00 лв.

ОТСТЪПКИ:
* Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3%
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3%
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
-> 3 нощувки в Кушадасъ в хотел 3/4*;
-> 3 закуски и 3 вечери в съответния хотел;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г.– 10 лв.;
лица над 85 г. не се застраховат;        
-> единична стая – 75 лв.;
-> екскурзия до Памуккале – 80 лв./40 € и включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената);
-> екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида – 90 лв./45 € и  включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси и паркинг;
-> екскурзия до селцето Шириндже – 20 лв./10 € и включва: автобусен трансфер, паркинг;
-> посещение на шопинг център Сьоке – 10 лв./5 € и включва: автобусен трансфер, паркинг;
-> входни такси за туристически обекти, билети за градски транспорт.

Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой, Карнобат – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено пушенето на закрити обществени места;
* Парична единица: турска лира, деляща се на 100 куруша;
* Валутен курс: 1 TRL≈0,35 лв.;
* Часово време: България 12:00 ч. Турция 12:00 ч. /от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март: България 12:00 ч. Турция 13:00 ч.        
** Възможни са промени в цените на допълнителните мероприятия, зависещи от промени на входните такси, определяни от турското Министерство на Туризма! **


Запитване за екскурзия

Име*:
e-mail *
Телефон *
Коментар *
 
* полет от София
 
* полет от Истанбул
Въведете кода *
 
       НАШИ  ПАРТНЬОРИ