TopLogo

Потърсете ни за информация  +35956 530 350   info@nestour.com
BG GB TK
FB GP TW

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ от 570 ЛВ.

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ от 570 ЛВ.


БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ”:  
Марибор – Грац – Залцбург -Мюнхен - дворците ХЕРЕНХИМЗЕЕ, ШЛАЙСХАЙМ, НИМФЕНБУРГ, ЛИНДЕРХОФ - замъка НОЙШВАНЩАЙН

6 дни / 5 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна, Пловдив и София
 

1-ви ден:
Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия и Хърватия за Словения. Почивки по пътя. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Птуй/Марибор. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Отпътуване за Грац – вторият по големина град в Австрия. Свободно време за пешеходна разходка: Кметството, Ландхаусхоф, Катедралата в готически стил, мавзолея на Фердинанд II, дворцовия комплекс Бург с атрактивните стълбища, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Залцбург и свободно време за разглеждане на забележителностите: Катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, Францисканската църква, Бенедиктинската църква, старата резиденция. Настаняване в хотел в района на Залцбург или в района на езерото Химзее. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Пътуване с корабче до остров Херенинзел, на който величествено се извисява дворецът Херенхимзее – най-разкошния дворец, построен от Лудвиг II през ХIX век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, порцелан и мрамор. Посещение на двореца и градините му. Отпътуване за Мюнхен – център на германската провинция Бавария. Посещение на двореца Нимфенбург – основна лятна резиденция на баварските владетели и удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на града: Карлсплац, Карловата порта, църквата „Фрауенкирхе“ – символ на Мюнхен, централния площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, Старото кметство, Новото кметство, най-старата църква Св.Петър. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Отпътуване към Баварските Алпи, наслаждавайки се на пейзажите, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика. Пристигане в селцето Хоеншвангау – отправна точка за посещението на замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау. Възможност за снимки на Хоеншвангау/отвън/. Придвижване до замъка Нойшванщайн – един от най-красивите и зрелищни замъци в света – в буквален превод името му означава „Нов лебедов камък”, красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“. Отпътуване към двореца Линдерхоф – единствения дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Архитектурата е повлияна от Версайския дворец. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Шлайсхайм – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен, изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от XVII и XVIII век, свързани чрез голям парк. Отпътуване и късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.

6-ти ден:
Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване, почивки по пътя и пристигане в София късно вечерта, в Бургас около полунощ, във Варна след полунощ (на следващия ден).Дати на тръгване

Дата на тръгване: 01/10/2018
Цена: от 570 ЛВ.


Детайли

тръгване: от София от Пловдив от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 545.00 лв. 555.00 лв. 570.00 лв. 599.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 495.00 лв. 505.00 лв. 520.00 лв. 549.00 лв.

* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, магистрални и гранични такси, паркинг;
-> туристическа такса;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Птуй/Марибор;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург/Химзее;
-> 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб;
-> екскурзия до Херенхимзее, Нимфенбург, Нойшванщайн, Хоеншвангау, Линдерхоф, Шлайсхайм;
-> водач на агенцията по време на пътуването.

Цената НЕ включва:
-> доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 10 000 € за лица на възраст до 69.99 г. – 10.00 лв.; за лица 70-84.99 г. – 20.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> доплащане за единична стая – 150.00 лв.;
-> входни такси за туристически обекти, билети за градски транспорт.

Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи;
* Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Национални валути: Словения и Германия – евро; Сърбия – сръбски динар (RSD) - 1 € = 115 RSD;
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Словения, Германия: 11.00 ч.
* Входни такси: комбиниран билет за посещението на дворците Херенхимзее, Нимфенбург, Шлайсхайм, Нойшванщайн, Линдерхоф, двупосочен билет за корабче до остров Херенинзел, такси за предварителни резервации за посещенията на дворците – 45 € (заплаща се предварително, заедно с пакета на екскурзията); билет за автобусче-совалка до Нойшванщайн – в двете посоки – 2,60 €; градски транспорт в Мюнхен – 2,70 € еднопосочен билет.
* Придвижване до замъка Нойшванщайн: с автобусче совалка – изкачването струва 1.80 €, а спускането 1 € (билет в двете посоки – 2.60 €). От мястото, на което ви оставя совалката до входа на замъка остават около 600 м за спускане пеша (наклон 12%), около 10-15 мин. Между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала.
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти.


Запитване за екскурзия

Име*:
e-mail *
Телефон *
Коментар *
 
* полет от София
 
* полет от Истанбул
Въведете кода *
 
       НАШИ  ПАРТНЬОРИ